Oma väylä -hanke

Olemme saaneet olla mukana yhteiskunnallisissa kärkihankkeissa kehittämässä tavoitteellisia hoitopolkuja. Vuosina 2014 – 2018 olimme mukana Kelan Oma väylä -hankkeessa kehittämässä uutta neuropsykiatrista kuntoutusmuotoa yhtenä viidestä valtakunnallisesta palveluntuottajasta. Hankkeessa kehitettiin arkeen jalkautuvaa yksilö- ja ryhmäkuntoutusmallia aikuisille (18–35-v), joilla on kehityksellinen neuropsykiatrinen häiriö, kuten autismikirjon häiriö tai aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriö.

ProNeuronissa kokemukset kuntoutuksen kehittämisestä, itse kuntoutustyöstä ja lopputuloksista olivat varsin positiiviset. Valtaosa Oma väylä -kuntoutujistamme pääsi kiinni opiskelu- tai työelämään ja mikä tärkeintä, oma hyvinvointi ja elämänhallinta paranivat kuntoutuksen avulla.

Vuonna 2021 Kela otti Oma Väylä- kuntoutuksen palveluvalikoimaansa ja olemme asiantuntevalla, moniammatillisella tiimillä mukana tarjoamassa Oma Väylä kuntoutusta nyt Uudenmaan alueella, lue lisää hakeutumisesta Oma Väylään täältä

 

Kelan Oma väylä -hankkeen työryhmään kuuluivat:

Anna-Mari Andersson, psykologi, PsM
neuropsykiatrinen ratkaisukeskeinen valmentaja

Anne Avellan, neuropsykologian erikoispsykologi, PsL
kognitiivinen psykoterapeutti (YET)

Jani Kjäll, psykiatrinen sairaanhoitaja
perhepsykoterapeutti (VET)