Lataa esite tästä

 

Moniammatillinen Kelan LAKU-perhekuntoutus on suunnattu neuropsykiatrisen diagnoosin (esim. ADHD, autismikirjo, Tourette) saaneille 5-15 -vuotiaille lapsille/nuorille ja heidän perheilleen. LAKU-perhekuntoutuksessa mahdollistuu kokonaisvaltainen lapsen ja nuoren kehityksen tukeminen. Kuntoutus tapahtuu yksilöllisesti ja moniammatillisesti tiiviissä yhteistyössä perheen ja arjen lähiympäristön kanssa.

LAKU-perhekuntoutus palvelukuvaus

Neuropsykiatriset oireet voivat vaikuttaa päiväkodissa tai koulussa lapsen oppimiseen, kaverisuhteisiin sekä perheen arjen sujumiseen ja vanhempien jaksamiseen. LAKU-perhekuntoutuksen tarkoituksena on, että perhe saa lapsen tai nuoren kasvuun ja kehitykseen kuuluvaa tietoa sekä konkreettisia neuvoja perheen arjen sujuvuuteen sekä vertaistukea. LAKU-kuntoutuksen tavoitteena on antaa konkreettisia keinoja myös koululle ja päiväkodille lapsen tai nuoren tukemiseksi.

Kuntoutuskäynnit toteutetaan ProNeuronin Leppävaaran toimipisteessä sekä asiakkaan arkiympäristössä. LAKU-perhekuntoutusta on mahdollista toteuttaa osin etäkuntoutuksena. Käytössämme on Valviran hyväksymät tietoturva-asetukset täyttävät, asiakkaalle maksuttomat videopohjaiset etäyhteydet, joita on mahdollista käyttää vaivattomasti puhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

LAKU-perhekuntoutuksen rakenne, tarkoitus ja haku

LAKU-perhekuntoutus kestää 1,5 vuotta. Kuntoutustapaamisia on enintään 38. Lisäksi järjestetään yhteistapaamisia keskeisten verkostojen kanssa. Kuntoutus toteutuu yksilö- sekä perhetapaamisina, noin 2-4 tapaamista kuukaudessa. Lisäksi perheille järjestetään kaksi kuntoutusviikonloppua Backbyn kartanossa Espoossa.

 

Hakuohjeet

 

LAKU-kuntoutuspaikkoja vapautuu ProNeuronilla säännöllisesti.

 

Kysy lisää:

Riina Laakso
LAKU-kuntoutuksen koordinaattori
040 567 0689 riina.laakso (at) proneuron.fi