Lyhytterapia on matalan kynnyksen apua elämän haastaviin tilanteisiin tai muutosprosesseihin. Lyhytterapia antaa mahdollisuuden päästä keskustelemaan asioistasi nopeasti ilman diagnoosia tai lääkärin lähetettä.

Tarkoituksena on auttaa tunnistamaan ja ymmärtämään omaa ajattelua, tunteita ja käyttäytymistä sekä harjoitella uusia taitoja elämänlaadun parantamiseksi. Työskentely on voimavarakeskeistä ja painopiste on nykyhetkessä sekä tulevaisuuden suunnassa, johon omaa elämäänsä haluaa jatkossa ohjata. Lyhytterapia soveltuu parhaiten tietyn asian/tilanteen läpikäymiseen tai yksittäisten taitojen harjoitteluun.

Yhteiselle työskentelylle asetetaan rajatut, selkeät ja realistiset tavoitteet, joiden ympärillä yhteistyö tapahtuu. Työskentely sisältää yleensä 1–15 käyntiä.

Lyhytterapia on myös toimiva ja tehokas pari- tai seksuaaliterapian muoto, joten voit tulla vastaanotolle itsenäisesti tai kumppanisi kanssa.

Kaikki lyhytterapeuttimme ovat peruskoulutukseltaan VALVIRAn hyväksymiä terveydenhuollon ammattihenkilöitä, jotka ovat lisäksi suorittaneet lyhyt-/seksuaaliterapeutti lisäkoulutuksen. Tutustu lyhytterapeutteihimme tästä

 

Annamme mielellämme lisätietoja omaan tai asiakkaasi tilanteeseen parhaiten sopivasta kuntoutusmuodosta ja hoitopolusta. Lisätietoja: palvelujohtaja hanna.uurainen (at) proneuron.fi / 0400 998 791.